DIY Catering, wat vinden we?

Zelf brood bakken, kruiden plukken, dressings shaken, of dippen; ofwel, eerst zelf aan de slag voordat er gegeten mag worden! Dit is de nieuwe trend in de catering “Do it yourself”. Wat vinden we ervan?

De betekenis van catering luidt: Ca·te·ring (de; v(m)) levering van maaltijden, aldus van Dale. Maar moeten de maaltijden ook af zijn? Of mag je gasten best vragen om even de handjes uit de mouwen te steken? Ik denk het wel! Maar dan wel met een beetje gemak.

Hello Fresh is daar natuurlijk een duidelijk voorbeeld van: een maaltijdbox vol ingrediënten voor een verse maaltijd, maar daar moeten we zelf nog wel even voor in de keuken staan. Van de week zag ik in de jumbo supermarkt Goes een potje “Kruidnotendeeg” staan. Dan misschien niet het plezier van eigen deeg maken, maar nog wel genieten van de misvormde pepernootjes en de geur van kaneel en kruidnagel in je huis!

Conclusie? DIY mag! Interactief eten en de verbinding aangaan voordat we aan tafel gaan, maar dan wel met een beetje gemak! Binnenkort doe ik een trial in DIY catering. Maar geen zorgen, we beginnen makkelijk.

Delen