BEREIDING
•Fruit de uien en de knoflook in een koekenpan
met olijfolie en balsamico tot ze zacht zijn.
•Verwarm de oven op 200 graden.
•Bedek een bakplaat met bakpapier en het
bladerdeeg. Snijd de randjes een beetje in met
een mesje en besmeer het geheel met eigeel.
•Bak het bladerdeeg 10 minuten blind in de oven.
•Snijd de tomaten en courgettes in zeer dunne
plakjes. Gebruik eventueel een mandoline.
•Bedek de bodem van het bladerdeeg met de uien
en de plakjes tomaat en courgette. Doet dit om
en om, dakpansgewijs.
•Bestrooi de taart met parmezaanse kaas, zout,
chili, tijm en pijnboompitten en besprenkel met
olijfolie.
•Bak de taart 15 minuten af op 200 graden.

INGREDIËNTEN
2 courgettes
500 gram tomaten
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
40 gram parmezaanse kaas,
geraspt
2 rollen bladerdeeg, 500 gram
0,5 tl chili vlokken
10 takjes verse tijm, geritst
1 eidooier
20 gram pijnboompitten
4 el olijfolie
1 el witte balsamico azijn