BEREIDING

•Fruit de ui en knoflook aan in de boter.
•Voeg de kruiden, gember, tomatenpuree en rode
peper toe en laat even meebakken.
•Voeg dan de room, tomatenblokjes, kokossanten,
kwark, bouillonblokje, zout, wortel en
limoenblaadjes toe. Laat 30 minuten zacht koken.
•Blender het geheel met een staafmixer.
•Voeg de kip en de uitgelekte kikkererwten toe.
•Laat 20 minuten zacht garen tot de kip gaar is.
Breng op smaak met peper en zout en een beetje
limoensap.
•Garneer de curry met amandelschaafsel en verse
kruiden.
•Serveer met rijst en komkommer in zoetzuur.

INGREDIËNTEN

1 rode peper, in ringen
2 uien, gesneden
2 tl indiase masala
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl kaneel
2 el verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
70 gram tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes uit
blik
4 limoenblaadjes, diepvries
1 limoen, sap
200 ml room
250 gram kwark
50 gram roomboter
200 gram kikkererwten uit blik
100 gram kokossanten
800 gram kippendij, in blokjes
1 blokje kippenbouillon
1 el amandelschaafsel
1 winterpeen, in blokjes
Verse kruiden, zoals munt en
koriander
2 komkommers, in zoetzuur,
zie smaakmakers
550 gram rijst, gekookt